KRUCHO-DROŻDŻOWE GRZEBIENIE

KRUCHO-DROŻDŻOWE GRZEBIENIE

KRUCHO-DROŻDŻOWE GRZEBIENIE

  Składniki : (na 12-14 szt) 500 g mąki pszennej 2 jajka 150 g masła 2 łyżki cukru  4 łyżki  śmietany 18% 1 cukier waniliowy o wadze 16 g. 30 g świeżych drożdży Dodatkowo: marmolada do nadzienia 1 jajko do posmarowania  cukier  do posypania grzebieni Wykonanie: Wszystkie składniki zagniatamy. Formujemy kulę, odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce. Po tym czasie ciasto dzielimy ją sobie na 2 części. Jedną część rozwałkowujemy na prostokąt o grubości 5 mm. Na brzegu ciasta, wzdłuż wy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.