DOMOWE HOT-DOGI. CZYLI PARÓWKI/KIEŁBASKI W CIEŚCIE DROŻDŻOWYM

DOMOWE HOT-DOGI. CZYLI PARÓWKI/KIEŁBASKI W CIEŚCIE DROŻDŻOWYM

DOMOWE HOT-DOGI. CZYLI PARÓWKI/KIEŁBASKI W CIEŚCIE DROŻDŻOWYM

Prosty przepis na pyszną przekąskę. Kiełbaski (u mnie z szynki), owinięte plasterkiem sera, i mięciutkim, lekkim drożdżowym ciastem. Fajny pomysł na ciepłą kolację, lunch do pracy czy spotkanie ze znajomymi. Robi się je szybko, bo ciasto nie wymaga wyrastania. Wyrasta chwilę tylko rozczyn. Takie domowe hot-dogi pysznie smakują z domowym sosem czosnkowym albo ketchupem.  Składniki na ciasto: ( na 9 szt ) 320 g mąki pszennej 1/2 szklanki mleka 20 g drożdży świeżych 1 jajko 2 łyżki oleju 1 łyżka cukru 1 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.