
Pyszne, proste i expresowe cytrynowe babeczki są moimi ulubionymi. Oczywiście na jednym poziomie z tymi drożdżowymi , które są przepyszne, ale jednak ciut bardziej czasochłonne. Te babeczki będą fajną ozdobą wielkanocnego stołu, jeśli upieczemy je w takich foremkach jak ja, ale równie dobrze możemy upiec je w zwykłej foremce do muffinek. Składniki : (na 8 szt) 2 jajka trochę mniej niż 1/2 szkl cukru (łasuchy mogą dać pół szklanki 😉) 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżecz... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...