Pyszne, proste i expresowe cytrynowe babeczki są moimi ulubionymi. Oczywiście na jednym poziomie z tymi drożdżowymi , które są przepyszne, ale jednak ciut bardziej czasochłonne. Te babeczki będą fajną ozdobą wielkanocnego stołu, jeśli upieczemy je w takich foremkach jak ja, ale równie dobrze możemy upiec je w zwykłej foremce do muffinek. Składniki : (na 8 szt) 2 jajka trochę mniej niż 1/2 szkl cukru (łasuchy mogą dać pół szklanki 😉) 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżecz... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...