BABKA ZEBRA. MIĘCIUTKA I WILGOTNA

BABKA ZEBRA. MIĘCIUTKA I WILGOTNA

BABKA ZEBRA. MIĘCIUTKA I WILGOTNA

Składniki:  (na formę typu keksówka ) 5 jaj 2.5 szkl mąki pszennej 1 szkl cukru 1 cukier waniliowy (16g) 1 szkl oleju 1 szkl wody gazowanej  2 łyżeczki proszku do pieczenia dodatkowo: 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki kakao kilka kropli aromatu cytrynowego kilka kropli aromatu migdałowego Wykonanie: Białka ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy partiami cukier, cukier waniliowy oraz żółtka. Ciagle ubijając dodajemy po kolei pozostałe składniki: mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, olej, w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.