syrop imbirowy czy tabletka na ból głowy.

syrop imbirowy czy tabletka na ból głowy.

syrop imbirowy czy tabletka na ból głowy.

Składniki 100g korzeń imbiru 0,5 litra wody 2 łyżki miodu słoik Wykonanie Korzeń imbiru pokroić na drobne kawałeczki .Następnie włożyć do rondla ,wlać wodę i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut. Gotowy wywar odstawić i czekać do ostudzenia. Następnie przecedzić przez gazę ,lub sito .Dodać miód i mieszać do rozpuszczenia miodu.. Stosować po 1 łyżeczce 6 – 9 razy dziennie. Jeżeli będzie smakować syrop - może spożyć go więcej, bo w przeciwieństwie do Etopiryny naturalnego leku na ból głowy - nie można przed... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu w mojej kuchni

Autor

JadziaJadzia

Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

syrop

Inne przepisy z w mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.