sól ziołową odkwaszającą organizm

sól ziołową odkwaszającą organizm

sól ziołową odkwaszającą organizm

Składniki 10 łyżek soli kamiennej (lub morskiej) 5 łyżek siemienia lnianego 5 łyżek czarnuszki 5 łyżek kminku Wykonanie Na patelni prażyć sól i pozostałe zioła, przez 4-5 minut, aż wszystkie ziarenka ładnie się uprażą i zaczną „podskakiwać”. Przesypać na talerz do ostygnięcia ,zmielić w młynku. Zmielone  raz jeszcze podgrzewać  na patelni przez 1-2 minutki. sol ma właściwości odkwaszające organizm. Stefania Korżawska „Ziołowy duet dla zdrowia” czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu w mojej kuchni

Autor

JadziaJadzia

Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..

Inne przepisy z w mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.