Składniki 40 różyczek kwiatu 2 l wody 1 kg cukru ,lub mniej sok z 4 cytryn Wykonanie Kwiaty zalać przegotowaną ostudzoną wodą na 2 dni.( nie wolno mieszać metalową łyżką) . Po dwóch dniach odcedzić i dokładnie wycisnąć płyn. Dodać wyciśnięty sok z 4 cytryn i 3 połówki skórki ---z cytryn wyciśniętych zmiksowanych na puree . Następnie połączyć z cukrem ,wstawić na gaz ,podgrzewać do rozpuszczenia cukru. Nie doprowadzać do wrzenia. Gotowy sok przelać do słoiczków .Pasteryzować w piekarn... czytaj dalej...
Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..