Składniki 1 l wody filtrowanej 125 ml miodu pół cytryny opcjonalnie kilka ziaren kardamonu 6-8,lub jego odpowiednik w proszku 1 łyżeczka cynamonu 3-4 liście laurowe 8-10 ziaren pieprzu czarnego 1 duży ,lub 2 mniejsze anyż gwieździsty kawałek imbiru,lub 1 łyżeczka w proszku 5-6 goździków Wykonanie Wodę zagotować na malutkim ogniu z przyprawami ,około 15-20 minut ,pod przykryciem. Powinno dodać się miód od razu do wody ,ale wszyscy wiemy, że gdy temperatura wzrośnie do 40 °C, lub wyżej, ... czytaj dalej...
Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..