http://kuchniapepin.blogspot.com/2014/03/jajka-w-panierce.html Składniki: 4 jajka mąka 1-2 jajka (do panierki) nasiona sezamu ,lnu sól,pieprz olej do smażenia Jajka gotujemy 5 min Jajka obieramy i obtaczamy po kolei w mące, jajku i nasionach wymieszanych z pieprzem i solą . Rozgrzewamy na patelni olej i umieszczamy na niej obtoczone jajka. Smażmy dosłownie chwilę, około minuty, obtaczając jajko tak aby zrumieniło się z każdej strony. Jajka układamy na papierze, żeby odsączyć nadmia... czytaj dalej...
Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..