Między zakończeniem roku szkolnego (tym roboczym, a nie uroczystym) a przygotowaniami do chrzcin Maleństwa znajduję czas na kawę lub herbatę. A ponieważ wciąż jest gorąco, koniecznie w wersji cold. Tym razem wykorzystałam przepis z kwestii smaku na oryginalnie przygotowaną kawę, parzoną na zimno, znaną pod nazwą Cold Brew. Spróbujcie, by poznać jej oryginalny smak. Składniki: • kawa średnio zmielona • woda Sposób przygotowania: 1. Kawę zalać wodą o temperaturze pokojowej (na 1 szklankę wody 1 kopiasta łyżka kawy).... czytaj dalej...
Mama dwójki różnopłciowych dzieci. Żona całkiem fajnego faceta. Z wykształcenia i zamiłowania polonistka, niepoprawna romantyczka wyznająca maksymę "Na miły Bóg Życie nie tylko po to jest, by brać, Życie nie po to, by bezczynnie trwać I aby żyć, siebie samego trzeba dać" Zapraszam Cię do mojej kuchni, do mojego osobistego świata. Tutaj gotuję, piekę, rozmawiam z przyjaciółmi, karmię rodzinę i znajomych, czasami piszę wiersze. Jeśli lubisz taki klimat, zostań. Zawsze jest tutaj dla Ciebie miejsce.