http://nikolodkuchni.blogspot.co.uk/2012/10/bezy.html Bezy Składniki: 2 białka 125 g drobnego cukru szczypta soli Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Do sztywno ubitych białek cały czas ubijając dodawaj stopniowo cukier. Ubijaj aż grudki cukru nie będą wyczuwalne, a masa będzie zwarta i ciągnąca Przełóż do rękawa cukierniczego, najlepiej z ozdobną końcówką wtedy bezy będą miały ładniejszy kształt. (Jeśli nie masz rękawa ani szprycy, możesz wykładać masę małymi porcjami przy pomocy dwóch łyżeczek). Wycis... czytaj dalej...
Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..