Składniki: szpinak mrożony 2 opakowania, cebula 1 sztuka większa, ząbki czosnku 6 sztuk, cukier 1 łyżka, sól 2 łyżeczki, 3.2% mleko 1,5 szklanki, mąka pszenna 3 łyżki, twaróg śmietankowy 250 gram mleko 1/2 litra, woda gazowana 2 szklanki, jajka 4 sztuki "L", sól 1 łyżeczka, mąka tortowa 4 szklanki, olej rzepakowy 5 łyżek do ciasta Z podanych składników zmiksować mikserem ciasto naleśnikowe- odstawić na 30 minut. Na rozgrzanej patelni naleśnikarce 24 cm smażyć naleśniki na złocisto z każdej strony. Na oleju pod... czytaj dalej...
Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.
Czytaj dalej...