Składniki: cebula 1 sztuka większa, olej rzepakowy 5 łyżek, ząbki czosnku 6 sztuk, sól 2 łyżeczki, pieprz mielony 1 łyżeczka, twaróg śmietankowy 30 dag, śmietana gęsta 2 łyżki mleko 600 ml, woda gazowana 1/2 litra, olej rzepakowy 6 łyżek, cukier 2 łyżki, sól 1 łyżeczki, jajka 3 sztuki "L", mąka tortowa 3-4 szklanki, kurkuma 2 łyżeczki Drobno posiekaną cebulę podsmażyć na oleju na złocisto, wtedy dodać przeciśnięte ząbki czosnku i podsmażać z 2 minuty, dodać pieprz mielony, sól. Do cebuli dodać opłukane i posie... czytaj dalej...
Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.
Czytaj dalej...