Kulki mięsne

Kulki mięsne

Kulki mięsne

Składniki: 400g mięsa mielonego, ziarna słonecznika, 4 łyżki sezamu, 3 jajka, bułka tarta, sól, pieprz, majeranek, 1 łyżka musztardy sarepskiej, mąka pszenna, 2 łyżki mleka, olej. Przygotowanie: Do mięsa mielonego dodać jajko, 2 łyżki bułki tartej, 1 łyżkę musztardy, 2 łyżki mleka, sól, pieprz, majeranek i wymieszać. Uformować mniejsze kulki. 2 jajka roztrzepać widelcem. 4 łyżki sezamu wymieszać z 4 łyżkami bułki tartej. Część kulek mięsnych obtoczyć w mące, jajku i w bułce z sezamem. Kilka zostawić obtoczonych ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni u Moniki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.