Pomidorowe tagiatele w sosie winnym z pastą pindżur i małżami

Pomidorowe tagiatele w sosie winnym z pastą pindżur i małżami

Pomidorowe tagiatele w sosie winnym z pastą pindżur i małżami

Danie kuchni śródziemnomorskiej Pomidorowe tagiatelle z małżami to moja propozycja na wykwintny obiad/ kolację. To takie nasze danie "na specjalną okazję" gdy chcemy coś uczcić, lub gdy mamy rocznicę :) Oboje z mężem  uwielbiamy owoce morza i od czasu do czasu robimy sobie przyjemność przyrządzając dania  z nimi w roli głównej w domu. Nie licząc czyszczenia małże przyrządza się dość szybko co jest atutem dania. Składniki: Makaron taiatele - 4 niazdka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 słoiczek pasty warzywnej... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchennej krainie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.