Ajvar z opalanych warzyw

Ajvar z opalanych warzyw

Ajvar z opalanych warzyw

Na Węgrzech papryka jest bardzo popularna – szczególnie było to widać w Nagyvásárcsarnok, czyli budapesztańskim targu spożywczym. W ogromnej hali znajdowało się mnóstwo małych stoisk – na parterze głównie z jedzeniem, a na piętrze z ubraniami i wszelakimi pamiątkami. Na każdym, dosłownie każdym stoisku spożywczym można było kupić paprykę w przeróżnej postaci – suszoną, sproszkowaną, marynowaną, kremy, […]... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Vegan Taste

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.