Powidła śliwkowe bez mieszania z piekarnika i pyszny sok śliwkowy

Powidła śliwkowe bez mieszania z piekarnika i pyszny sok śliwkowy

Powidła śliwkowe bez mieszania z piekarnika i pyszny sok śliwkowy

Witam serdecznie, sezon śliwkowy w pełni, więc chciałabym zaproponować przepis na pyszne i proste w przygotowaniu powidła śliwkowe, bez mieszania z piekarnika. A przy okazji przygotowania powidła, jako dodatkowy bonus, przygotujemy pyszny sok śliwkowy, który możemy dodać do wody, herbaty lub kompotu. Polecam wypróbować przepis, bo naprawdę. Do przygotowania powidła będziemy potrzebowali: Powidła wyjdzie około 800 ml oraz około 1L soku 2 kg śliwek (polecam użyć śliwek węgierek) 3 łyżki soku z cytryny ksylitol lu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Uwaga Babcia Gotuje

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.