Ogórki z ketchupem chrupkie pyszne i bez pasteryzacji

Ogórki z ketchupem chrupkie pyszne i bez pasteryzacji

Witam serdecznie, dzisiaj zapraszam na pyszne ogórki w zalewie z ketchupem. Do przygotowania ogórków z ketchupem będziemy potrzebowali: 4 słoiki 700 mililitrów i 1 słoik 500 mililitrów 2 kg ogórków gruntowych 4 duże ząbki czosnku na zalewę: do odmierzania użyłam szklanki 250 mililitrów 2 szklanki ketchupu pikantnego – około 600 gramów 1 szklanka wody około ¾ szklanki cukru (160 gramów) ½ szklanki octu 10% ½ szklanki oleju (użyłam rzepakowego) 1 ½ łyżki soli do przetworów do każdego słoika: 1 listek laurowy duża s...

Czytaj dalej na blogu Uwaga Babcia Gotuje

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.