Witam serdecznie, tym razem propozycja na dwa pyszne kompoty z rabarbarem i truskawkami do słoików na zimę. Kompoty są bardzo smaczne, orzeźwiające i nie wiem czy już wspominałam ale są pyszne. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania pierwszego kompotu będziemy potrzebowali: około 1 - 1,2 kg rabarbaru 1 litr wody szklanka cukru (szklanka 250 ml) oraz 3 słoiki o pojemności 900 ml A na drugi kompot: około 600 g truskawek około 600 g rabarbaru 1 litr wody szklanka cukru (szklanka 250 ml) oraz 3 słoiki o ... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...