
Czekoladowe, lekko słodkie jajeczka z masą twarogową i brzoskwinią. Wbrew pozorom przygotowanie czekoladowych jajeczek nie jest skomplikowane, a niestety czasochłonne. Poniższe jajeczka to przekąska na słodko idealna na wielkanocny stół :) Zachęcam do przygotowania! Składniki na 4 porcje: czekoladowe jajeczka* 4 wydmuszki 1 tabliczka mlecznej czekolady (100 g) biała masa** 125 g twarogu sernikowego 50 g śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka cukru z wanilią żółta masa 1 brzoskwinia z puszki (2 połówki) ... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...
Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)