Chleb pszenno – żytni z bakaliami i skórką pomarańczową

Chleb pszenno – żytni z bakaliami i skórką pomarańczową

Chleb pszenno – żytni z bakaliami i skórką pomarańczową

Chleb pszenno-żytni z dodatkiem orzechów, żurawiny i skórki pomarańczowej- taki keks tylko dużo mniej słodki. Chlebek nie za bardzo nadaje się do wędliny, ale już jako dodatek do serków, dżemów, i jogurtów jest idealny. Składniki: 250 g mąki pszennej chlebowej 250g mąki żytniej 720 5 łyżek zakwasu żytniego 600 ml wody pół szklanki orzechów włoskich 3 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczy 5 łyżek pestek słonecznika 4 łyżki pokrojonej suszonej żurawiny 1/3 szklanki rodzynek 1,5 – 2 płaskie łyżeczki soli masło do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu tyfranbox

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.