Cukinia z pieca, bardzo ciekawy przepis na cukinię. Porcja dla 4 osób. Smacznego! Składniki 3 cukinie 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki szczypiorku 1 łyżka posiekanego koperku 2 łyżki posiekanej natki 2 łyżki oliwy 3 jajka 2 szklanki mąki sól czarny pieprz czerwony pieprz sezam czarnuszka Przygotowanie Cukinie umyć i zetrzeć. Odcisnąć z wody. Cebulę i czosnek umyć, obrać i zetrzeć. Wymieszać wszystkie składniki. Blachę posmarować masłem. Rozłożyć masę. Rozsypać sezam i czarnuszkę. Upiec w piecu w temperaturze 180... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Nazywam się Duygu Bolikowski, jestem architektem i menedżerem projektów, pochodzę z Turcji, a od kilkunastu lat mieszkam i pracuję w Polsce. Lubię przedstawiać Polakom swój rodzinny kraj, w tym także jego kuchnię. Od 2012 roku prowadzę blog kulinarny TureckiePrzepisy.pl, gdzie przedstawiam najróżniejsze potrawy kuchni tureckiej. Mój synek Leon jest moim pomocnikiem w kuchni, a mój mąż Łukasz jest najważniejszym konsumentem.