Orientalna odmiana znanej i lubianej zupy pomidorowej. Porcja dla 4 osób. Smacznego! Składniki 6 dużych pomidorów (najlepiej typu jajko) 5 szklanek wrzącej wody 1 łyżka mąki 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka masła 7 łyżek makaronu ryżowego sól pieprz Przygotowanie Masło roztopić w garnku, dodać pokrojone w kostkę pomidory i przykryć. Gotować, aż pomidory zmiękną, około 20 min. Jeśli trzeba ugnieść je. Potem wsypać mąkę, wymieszać dokładnie. Dodać koncentrat, sól i pieprz. Przykryć i gotować 7 min., o... czytaj dalej...
Nazywam się Duygu Bolikowski, jestem architektem i menedżerem projektów, pochodzę z Turcji, a od kilkunastu lat mieszkam i pracuję w Polsce. Lubię przedstawiać Polakom swój rodzinny kraj, w tym także jego kuchnię. Od 2012 roku prowadzę blog kulinarny TureckiePrzepisy.pl, gdzie przedstawiam najróżniejsze potrawy kuchni tureckiej. Mój synek Leon jest moim pomocnikiem w kuchni, a mój mąż Łukasz jest najważniejszym konsumentem.