Chrzan w zalewie – kuchnia podkarpacka
Chrzan w zalewie – kuchnia podkarpacka
Chrzan w zalewie – kuchnia podkarpacka Korzeń chrzanu to obowiązkowy element wielkanocnego koszyczka. Czasem jednak kupujemy go więcej, niż rzeczywiście jesteśmy w stanie zjeść w czasie Świąt. Przechowywany w warunkach domowych korzeń chrzanu szybko staje się suchy i łykowaty. Można jednak przedłużyć jego przydatność ścierając go na tarce i zalewając odpowiednio przygotowaną zalewą. Taki chrzan nada się później do ćwikły, białego barszczu czy pasty jajecznej. Przepis na chrzan w zalewie podaję za Kołem Gospo... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz
Autor
Trzeci Talerz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pasta, barszcz
Inne przepisy z Trzeci talerz
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję