Przepis na : obiad
Ogórki kiszone są bogate w bakterie fermentacji mlekowej głownie Lactobacillus i Streptococcus, a co więcej wspomagają prawidłową pracę jelit! Zupa ogórkowa to doskonały posiłek w okresie jesienno-zimowym, gdyż właśnie o tej porze roku brakuje świeżych warzyw. Składniki: 100g piersi kurczaka 50g suchej kaszy kuskus 400g ogórków kiszonych 100ml wody z ogórków 10g suszonej włoszczyzny przyprawy: sól, pieprz, 4 ziela angielskie, 2 liście laurowe 1l wody Sposób przygotowania: Ogórki kiszone odsączyć ... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...