Tarta jeżynowa

Tarta jeżynowa

Tarta jeżynowa

W ten pochmurny, deszczowy dzień zapraszam na pyszną słoneczną tartę. Lekka i delikatna, musicie spróbować. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Tarta jeżynowa Składniki 250 g ciasteczek ( ja użyłam Krakuski zbożowe) 80 g roztopionego masła 400 g jeżyn 450 ml śmietanki 30 lub 36 % 4-5 łyżek cukru (wg smaku) 3 czubate łyżeczki żelatyny 2 łyżki cukru pudru Instrukcje Ciasteczka kruszymy w malakserze lub rozgniatamy na drobny piasek, dodajemy roztopione masło i dokładnie mieszamy. Na spód torto... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu To co lubię - gotuję i polecam

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.