Składniki: Ciasto ? 125 g masła ? 4 żółtka ? 1,5 szklanki mąki pszennej ? 1 cukier z prawdziwą wanilią ? 2 łyżki cukru Śliwki ? 1 kg śliwek ? 300 ml soku wiśniowego ? 2 budynie waniliowe ? 3 łyżki cukru ? 10 dkg orzechów włoskich Beza ? 4 białka ? 3/4 szklanki cukru ? 1 łyżka soku z cytryny Wykonanie: ? Z podanych składników zagnieść szybko elastyczne ciasto, wstawić do lodówki na 30 minut. ? Śliwki z cukrem i połową soku zagotować. Poddusić ok 2 minuty. ? Budyń wymieszać z pozostałym sokiem, wlać do śliwe... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...