Składniki: ? 1 kg śliwek węgierek Ciasto: ? 1 margaryna ? 4 jajka ? 2 żółtka ? 50 dkg zmielonego białego sera ? 1,5 szklanki mąki ? 2 łyżeczki proszku do pieczenia ? szczypta soli ? 3/4 szklanki cukru ? 1 cukier waniliowy Wykonanie: ? Margarynę utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli na puszystą masę. ? Dodawać po jednym jajku i żółtku, dalej ucierając dodać ser. ? Na koniec dodać mąkę przesianą z proszkiem. ? Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. ? Przepołowione i wydrążone śliwki powciskać w... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...