Kartacze ze smażonymi listkami brukselki

Kartacze ze smażonymi listkami brukselki

Kartacze ze smażonymi listkami brukselki

Podlaskie kartacze, pyszne ale pracochłonne. Listki brukselki smażone z cebulką na maśle – rewelacja, pomysł ten można wykorzystać do innych dań. Składniki: ? 1 kg ziemniaków ? 300 g gotowanych ziemniaków ? 300 g mięsa wieprzowego mielonego ? bułka kajzerka ? 2 jajka ? 2 duże cebule ? 2 łyżki pietruszki ? kilka główek brukselki ? 3 łyżki masła ? sól, pieprz do smaku Wykonanie: ? Ziemniaki ugotowane przetrzeć przez praskę. ? Ziemniaki surowe zetrzeć na drobnej tarce i odcsnąć z soku. Sok odstawić na bo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.