
Po babce cytrynowej przedstawiam Wam babkę mocno czekoladową, która ma jeszcze polewę z czekolady! Babka jest bardzo smaczna, miękka i aromatyczna. Polecam nie tylko na Wielkanoc. Składniki: ? 125 g masła ? 3/4 szklanki cukru ? 2 jajka ? 1 czekolada gorzka ? 2 łyżki kakao ? 1,5 szklanki mąki ? 1 łyżeczka proszku do pieczenia ? 3/4 szklanki mleka Polewa ? 1 czekolada gorzka ? 1/2 szklanki śmietanki 30% ? kilka pianek marshmallows ? cukierki kolorowe Wykonanie: ? Masło utrzeć z cukrem na biały krem, dodawać p... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...