Sałatka z truskawkami i szpinakiem

Sałatka z truskawkami i szpinakiem

Sałatka z truskawkami i szpinakiem

Składniki (2 porcje): 300 g truskawek 200 g młodego szpinaku 1 czerwona cebula kilka listków sałaty 2 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki oliwy  sok z cytryny sól  pieprz Sposób przygotowania : Ocet balsamiczny odparuj na suchej patelni, zlej do słoika, dodaj sok z cytryny, sól, pieprz. Zakręć słoiczek i mocno nim potrząsaj, aż składniki sosu się połączą.  Cebulę obrać, pokroić w pół talarki, truskawki umyj i pokrój na połówki. Listki szpinaku i sałaty umyć i osuszyć, wyłożyć na talerz,, dodać truska... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu The Slow Life Wife

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.