W ostatnich latach, ze względu na wzrost świadomości zdrowotnej i ekologicznej, kuchnia wegetariańska i wegańska stały się niezwykle popularne. Te trendy kulinarne zakorzeniły się na stałe w naszej kulturze, wprowadzając na nasze talerze szereg roślinnych produktów, które nie tylko przynoszą świeżość i innowacyjność do tradycyjnych potraw, ale także są bogate w składniki odżywcze. Oto pięć roślinnych hitów, które dominują w współczesnym menu. 1. Kasza jaglana – odzyskany skarb kuchni polskiej Kasza jaglana, nie...
Ideą Taste and Cook jest smak, a dokładnie jego odkrywanie oraz pokazywanie, że podróże kulinarne mogą odbywać się każdego dnia.
Poznawanie nowych smaków budzi w nas ciekawość świata, chcemy podróżować, aby oglądać, odkrywać i kosztować. Taka podróż może odbyć się zarówno na drugi kontynent, jak i dwa kilometry dalej do pobliskiej restauracji serwującej nieznane nam dotąd smaki, które nas zainspirują. Następnie podróż przenosimy do naszej kuchni, doskonaląc i dopasowując dania pod nasz, ciągle rozwijający się smak.
Taste and Cook powstało właśnie z myślą o inspirowaniu – zarówno poprzez pokazywanie miejsc wartych odwiedzenia i wypróbowania, jak i przepisów wartych przygotowania.
Spróbuj, zainspiruj się, eksperymentuj.