Sałatka Cezar z kurczakiem to klasyk, który przez lata nie traci na popularności, przeciwnie – znalazł swoje miejsce w karty menu restauracji na całym świecie. Fascynująca historia tej potrawy sięga 1924 roku, kiedy to włoski kucharz Cezar Cardini wymyślił ją podczas pracy w Meksyku. Stworzył wówczas danie, które zachwyca prostotą wykonania, a jednocześnie bogactwem smaku. Niezmiennie, ta słynna kompozycja składników urzeka swoją kremową, bogatą dressingiem, a połączenie chrupiących grzanek, soczystego kurczak...
Ideą Taste and Cook jest smak, a dokładnie jego odkrywanie oraz pokazywanie, że podróże kulinarne mogą odbywać się każdego dnia.
Poznawanie nowych smaków budzi w nas ciekawość świata, chcemy podróżować, aby oglądać, odkrywać i kosztować. Taka podróż może odbyć się zarówno na drugi kontynent, jak i dwa kilometry dalej do pobliskiej restauracji serwującej nieznane nam dotąd smaki, które nas zainspirują. Następnie podróż przenosimy do naszej kuchni, doskonaląc i dopasowując dania pod nasz, ciągle rozwijający się smak.
Taste and Cook powstało właśnie z myślą o inspirowaniu – zarówno poprzez pokazywanie miejsc wartych odwiedzenia i wypróbowania, jak i przepisów wartych przygotowania.
Spróbuj, zainspiruj się, eksperymentuj.