Kotlet schabowy – Przepis

Kotlet schabowy – Przepis

Kotlet schabowy jest jednym z najlepiej rozpoznawalnych elementów polskiej kuchni. Uwielbiany przez wielu, uznawany jest niemal za danie narodowe. Klasyczny kotlet schabowy to cienko rozbity kotlet ze schabu obtaczany w jajku i bułce tartej, a następnie smażony na złoty kolor. Przeszedł długą drogę ewolucji, od tradycyjnych austro-węgierskich metod obróbki mięsa, poprzez znajomię stężki i knedle, aż po współczesne talerze, gdzie często pojawia się jako gwiazda niedzielnego obiadu. Przygotowanie kotleta schabowego ...

Czytaj dalej na blogu Taste and Cook

Autor

Taste and CookTaste and Cook

Ideą Taste and Cook jest smak, a dokładnie jego odkrywanie oraz pokazywanie, że podróże kulinarne mogą odbywać się każdego dnia.
Poznawanie nowych smaków budzi w nas ciekawość świata, chcemy podróżować, aby oglądać, odkrywać i kosztować. Taka podróż może odbyć się zarówno na drugi kontynent, jak i dwa kilometry dalej do pobliskiej restauracji serwującej nieznane nam dotąd smaki, które nas zainspirują. Następnie podróż przenosimy do naszej kuchni, doskonaląc i dopasowując dania pod nasz, ciągle rozwijający się smak.

Taste and Cook powstało właśnie z myślą o inspirowaniu – zarówno poprzez pokazywanie miejsc wartych odwiedzenia i wypróbowania, jak i przepisów wartych przygotowania.

Spróbuj, zainspiruj się, eksperymentuj.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kotlety, bułki, schab, buraczki, surówka, śledź

Inne przepisy z Taste and Cook

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.