Kasza quinoa – komosa ryżowa
Wpis bez zdjęcia lub nie udało się go pobrać.
Kasza quinoa – komosa ryżowa
Gotowana kasza quinoa – komosa ryżowa Kaszę płuczemy na sitku pod bieżącą wodą. Następnie przelewamy wrzątkiem, odsączamy. Przekładamy komosę do garnka, zalewamy wodą w proporcji kaszy do wody w stosunku 1:2. Gotujemy na średnim ogniu około 30 minut lub do wyparowania wody. Pod koniec gotowania dodajemy szczyptę soli. Przykrywamy szczelną pokrywką i odstawiamy na około 30 minut. Ugotowaną kaszę możemy przechowywać w lodówce, w szczelnym pojemniku około 3 dni.
Czytaj dalej na blogu Tajemnice SmakuWarto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję