Piankowy kisiel z lnu i persymony (Kaki)
Piankowy kisiel z lnu i persymony (Kaki)
Przepis na : deser
Składniki: - 3 łyżki siemienia lnianego - 2 szklanki wody - 1 kaki Przygotowanie: Siemię lniane zalewamy wodą, gotujemy na małym ogniu około 40 minut. Przecedzamy i przestudzamy. Kaki obieramy ze skórki, kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do wywaru z siemienia lnianego. Blendujemy :) Można zjeść od razu a można wstawić do lodówki, wówczas jeszcze bardziej zgęstnieje. Z porcji można przygotować 2 szklanki piankowego kisielu. czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Szkrab Je Sam
Autor
SzkrabJeSam
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
deser, desery, przekąski
Inne przepisy z Szkrab Je Sam
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję