Suflet mirabelkowy z crème pâtissière

Suflet mirabelkowy z crème pâtissière

Suflet mirabelkowy z crème pâtissière

Przepis na : deser

K orzystając z okazji (Tydzień Kuchni Francuskiej w sklepach Lidl Polska) zakupiliśmy przysmaki z różnych regionów Francji, m.in. dżem mirabelkowy z Lotaryngii, który zmiksowaliśmy na mus, a ten posłużył do przygotowania sufletu - szybkiego i dość prostego deser, jeśli tylko przestrzega się podstawowych zasad przygotowania ;) Ubite białka połączyliśmy z  crème pâtissière  i musem mirabelkowym, 15 minut pieczenia i deser gotowy. Czas przygotowania: 30 minut Porcje: 8 Składniki: Mus mirabelkowy 100 g d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SzczyptaSmaQ

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.