Ziemniaki pieczone z masełkiem, z dodatkiem wyrazistego czosnku i aromatycznego tymianku to udoskonalone wspomnienie mojego dzieciństwa - ziemniaków zawiniętych w folię aluminiową pieczonych w ognisku. Składniki: 6 średnich młodych ziemniaków 6 ząbków czosnku 2 łyżki suszonego tymianku 6 łyżek masła sól morska świeżo zmielony pieprz Wykonanie: 1. Ziemniaki dokładnie umyć, wyszorować, lekko podgotować około 5-10 minut w osolonej wodzie. Następnie przestudzić, ponacinać co 5mm, natrzeć masłem, oprószyć solą, piepr... czytaj dalej...
Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.