
Przepis na : śniadanie
Świetna imprezowa przystawka lub przekąska z niezwykle aromatycznym, delikatnym łososiem, jajkiem, pachnącym, świeżym, delikatnie ostrym szczypiorkiem i wyrazistym chrzanem. Łososiowe babeczki będą również hitem wielkanocnego stołu. Składniki: 300g wędzonego łososia w plastrach 300g śmietankowego serka 2 jajka 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki tartego chrzanu 1 łyżeczka żelatyny 3 łyżki śmietany 30% 3 łyżki wody 1 pęczek szczypiorku 3 okrągłe plastry żółtego sera o średnicy 10cm sól pieprz Wykonanie: 1. Jajka ugotowa... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...
Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.