Kolorowe słodkości w kształcie Wielkanocnych jajek z pewnością zainteresują wszystkich gości świątecznego stołu, a w szczególności tych najmłodszych. Piankowym pisankom nikt nie jest w stanie się oprzeć. Składniki: 200g mleka zagęszczonego niesłodzonego 1/2 galaretka agrestowa 1/2 galaretka truskawkowa 1/2 galaretka cytrynowa Polewa: 170g białej czekolady 1 łyżka masła 3 łyżki śmietany 30% wiórki kokosowe około 20 wydmuszek jajka Wykonanie: 1. Każdą z galaretek w osobnym naczyniu zalać 125ml wrzątku, dobrze ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.