Szpinakowe udka

Szpinakowe udka

Szpinakowe udka

Przepis na : obiad

Bardzo smaczne połączenie klasycznego, pieczonego udka z kurczaka faszerowanego szpinakiem pachnącym czosnkiem i cebulką. Składniki: 7 sztuk udek z kurczaka przyprawa do kurczaka Farsz: 500g mrożonego szpinaku 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki masła sól pieprz 130g kremowego śmietankowego serka Wykonanie: 1. Udka umyć, wyciągnąć kości, natrzeć przyprawą do kurczaka i pozostawić na około 30 minut. 2. Szpinak odmrozić, odcisnąć, zlać nadmiar wody. Cebulę, czosnek drobno posiekać, zeszklić na maśle, dodać szpinak, sm... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, szpinak, udka , udka z kurczaka, pieczone udka, obiad, kurczak pieczony, pomysł na obiad, dania z kurczakiem

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.