Risotto z indykiem i kolorowymi warzywami

Risotto z indykiem i kolorowymi warzywami

Risotto z indykiem i kolorowymi warzywami

Przepis na : obiad

Jedna z najbardziej popularnych potraw z ryżu wywodząca się z północnej Italii. Moja wersja to ryż arborio pachnący cebulą i wyrazistym czosnkiem, z dodatkiem świeżych warzyw, aromatycznych, soczystych kawałków indyka. Całość smakuje rewelacyjnie i jest doskonałym pomysłem na sycący, pełnowartościowy obiad. Składniki: 200g ryżu arborio 600g fileta z indyka 1l bulionu drobiowego 3 ząbki czosnku 2 cebule 2 czerwone papryki 1 cukinia 1 puszka kukurydzy 100ml białego wytrawnego wina 1/2 łyżeczki kurkumy 1 łyże... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, cukinia, indyk, obiad

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.