Risotto z indykiem i kolorowymi warzywami

Risotto z indykiem i kolorowymi warzywami

Risotto z indykiem i kolorowymi warzywami

Przepis na : obiad

Jedna z najbardziej popularnych potraw z ryżu wywodząca się z północnej Italii. Moja wersja to ryż arborio pachnący cebulą i wyrazistym czosnkiem, z dodatkiem świeżych warzyw, aromatycznych, soczystych kawałków indyka. Całość smakuje rewelacyjnie i jest doskonałym pomysłem na sycący, pełnowartościowy obiad. Składniki: 200g ryżu arborio 600g fileta z indyka 1l bulionu drobiowego 3 ząbki czosnku 2 cebule 2 czerwone papryki 1 cukinia 1 puszka kukurydzy 100ml białego wytrawnego wina 1/2 łyżeczki kurkumy 1 łyże... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, cukinia, indyk, obiad, risotto

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.