Przepis na : obiad
Niezwykle pachnący, miękki i soczysty kurczak z wyśmienitą chrupiącą skórką, pieczony z dodatkiem chmielowego trunku z orzeźwiającą jabłkową nutą to świetna propozycja na rodzinny niedzielny obiad. Składniki: 1,6kg kurczaka 500ml piwa o smaku jabłkowym (w puszce lub butelce) olej do wysmarowania naczynia Marynata: 2 ząbki czosnku 6 łyżek oleju rzepakowego 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka 2 łyżeczki suszonego rozmarynu 2 łyżeczki suszonego oregano 2 łyżeczki suszonej bazylii 1 łyżeczka su... czytaj dalej...
Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.