Moja wersja tradycyjnych włoskich kluseczek z dodatkiem wyrazistych suszonych pomidorów, podanych z niezwykle aromatycznym bazyliowym pesto. Składniki: Gnocchi: 1kg ziemniaków 300g mąki pszennej 8 suszonych pomidorów 1 jajko sól pieprz Pesto: 75ml oliwy z oliwek 70g ziemnych orzechów 2 ząbki czosnku 35g listków bazylii 20g świeżego kopru 30g świeżej natki z pietruszki 2 łyżki soku z limonki skórka z limonki sól pieprz Wykonanie: 1. Gnocchi Ziemniaki obrać i ugotować do miękkości w lekko osolonej wodz... czytaj dalej...
Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.