Gnocchi z bazyliowym pesto

Gnocchi z bazyliowym pesto

Gnocchi z bazyliowym pesto

Moja wersja tradycyjnych włoskich kluseczek z dodatkiem wyrazistych suszonych pomidorów, podanych z niezwykle aromatycznym bazyliowym pesto. Składniki: Gnocchi: 1kg ziemniaków 300g mąki pszennej 8 suszonych pomidorów 1 jajko sól pieprz Pesto: 75ml oliwy z oliwek 70g ziemnych orzechów 2 ząbki czosnku 35g listków bazylii 20g świeżego kopru 30g świeżej natki z pietruszki 2 łyżki soku z limonki skórka z limonki sól pieprz Wykonanie: 1.  Gnocchi Ziemniaki obrać i ugotować do miękkości w lekko osolonej wodz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ziemniaki, ciasto z orzechami

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.