Domowy zajączek to fajny pomysł na świąteczną słodycz, która z pewnością będzie piękną dekoracją wielkanocnego stołu. Czekoladowy zajączek swoim smakiem i wyglądem zachwyci Waszych gości. Składniki: 500g mleka w proszku 60g kakao 350g cukru pudru 6 łyżek masła extra 150g ugotowanego ziemniaka 1 jajko 7ml aromatu pomarańczowego lub migdałowego posypka cukrowa biała, zielona i niebieska masło do wysmarowania formy Wykonanie: 1. Formę zajączka dokładnie wysmarować masłem. 2. Ziemniaka ugotować do miękkości bez dod... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.