Grzybki marynowane do słoiczków

Grzybki marynowane do słoiczków

Grzybki marynowane do słoiczków

GRZYBKI MARYNOWANE Witam wszystkich serdecznie,wreszcie zaczęły się grzyby i moje pierwsze zbiory trafiły do słoiczków,robię je według starej rodzinnej receptury i potem są idealne na imprezę,lub do tatarka,lubię je po wyjęciu osączyć z zalewy i skropić magi-idealne są w ten sposób podane potrafię sama cały słoiczek wyjeść SKŁADNIKI NA ZALEWĘ: 2 szkl.wody 1/2 szkl.octu 10% 1/5 łyżki cukru 1/5łyżeczki soli 4 ziela angielskie 2 liście laurowe zalewę zagotować i odstawić PRZYGOTOWANIE: Grzyby oczyścić i wypłukać zala... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Swojskie jedzonko

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.