Pyszny deser, tym razem z dodatkiem kawy . Dlaczego nie robiłam go wcześniej???? Tego nie wie nikt. Crème brûlée w kawowej odsłonie, tak samo dobry jak tradycyjny ! składniki (5 - 6 naczynek po ok 100 ml) 400 ml śmietanki 30% 4 żółtka 25 g ksylitolu lub 35 g cukru 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 1 łyżka gorącej wody cukier do posypania przygotowanie Nagrzać piekarnik do 150 st C. Umieścić naczynka w wysokiej, odpowiedniej wielkości blaszce. Odstawić.&... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.
Czytaj dalej...