Pieczone młode ziemniaki w mundurkach! Chrupiące ale zarazem mięciutkie. Niby tak proste danie, a jednak potrafi przysporzyć wiele problemów. Niejednokrotnie byłam podpytywana jak robię te ziemniaczki, że są tak pyszne. Dzisiaj zdradzam całą moją wiedzę na ten temat. Moim faworytem są pieczone młode ziemniaczki po włosku. Z zielonymi oliwkami, sporą ilością czosnku i młodego kopru. Ziemniaki lubią masło i dobrą oliwę z oliwek, a połączenie tych dwóch tłuszczy - wywodzące się z kuchni francuskiej, jest idea... czytaj dalej...
Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/
kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)