PRZEPIS NA ZAKWAS ZAKWAS NA ŻUREK Dzisiaj postanowiłam Wam przypomnieć ten przepis. Przepis na zakwas na żur. Nie ma chyba lepszego żurku niż ten robiony właśnie na domowym zakwasie. Jest wtedy bardzo esencjonalny i ma ten jedyny w sowim rodzaju charakterystyczny smak. Moja babci taki zakwas miała zawsze w glinianym dzbanku i zawsze na śniadanie robiła dziadkowi tzw. zalewajkę ;-). Takie czasy! Polecam Wam gorąco ten przepis- ZAKWAS NA ŻUREK czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/
kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)