Przepis na : obiad
Szakszuka to jedno z tych dań, które pojawia się u nas średnio raz na dwa tygodnie lub częściej, pewnie dlatego, że jestem jajkożercą. Bez jajek żyć nie potrafię, ale w tym wydaniu jajka są wyborne i sycące. W gruncie rzeczy takie śniadanie może też pełnić rolę, lunchu lub nawet obiadu. Jest sycące i przepyszne. Szakszuka czyli jajka gotowane w pomidorach z różnymi dodatkami, to danie idealne na tzw. czyszczenie lodówki. Jajka łączą się super z wieloma składnikami i tutaj możecie wykorzystać, wiele warzyw i s... czytaj dalej...
Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/
kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)